Lacul Gâlcescu, o perlă a Munților Parângului, este instalat într-o cuvetă de eroziune glaciară, având o suprafață de 31.260 mp, la o altitudine de 1925 m, cu o adâncime maximă de 9,3 m.

Lacul Gâlcescu se iveşte chiar la marginea celei mai bătute poteci turistice care străbate muntele. Este declarat monument al naturii, iar împrejurimile constituie o rezervaţie naturală (geologică, floristică şi peisagistică).
Într-o vale imensă, după şase ore de mers prin abruptul Parâng, cu plecare din Staţiunea Rânca, vă aşteaptă Lacul Gâlcescu şi aproape alte zece lacuri mai mici.

Dar până acolo trebuie să treceţi pe lânga Vârful Păpuşa pe  Transalpina şi vă veţi despărţi de drum abia când veţi vedea în faţă două vârfuri (Cărbunele şi Mohorul).

De aici începe traseul turistic marcat cu bandă roşie, în dreapta este Cărbunele cu o potecă de urcare şi o cruce în vârf şi în stânga un colos rotofei numit Mohorul.
După ce suiţi Cărbunele vă aşteaptă o şa lungă care vă va duce pâna în faţa Mohorului şi de aici trebuie să înaintaţi, iar după ce veţi trece şi ultimul vârf vă aşteaptă o creastă mai lină care vă oferă puţin răgaz.
Complexul glaciar se vede perfect de pe creastă, cu un lac mai mic care se varsă în marele Gâlcescu printr-un pârâiaş. Alte lăculeţe se văd în zonă, unde singurii arbuşti care au crescut sunt scunzii jnepi şi ienuperi, adaptate la vântul puternic de aici.

Cauți cazare?

Localitate
Va rugăm introduceți data sosirii și data plecării și apăsați butonul pentru a găsi spații de cazare disponibile în perioada aleasă.
 Sosire 
 Plecare Localitate Număr persoane