Muzeul Civilizației Montane, poziționat la intrarea în Stațiunea Rânca, pe Transalpina, prezintă în mai multe săli de expoziție un adevărat tezaur de istorie,  cultură, civilizație și tradiție pastorală din zona montană a Gorjului.

Binecuvântat de Dumnezeu cu daruri și haruri deosebite, ținutul Novacilor de Gorj reprezintă o comunitate aproape perfectă, care nu împrumută și nu adoptă oportunități de viețuire ci creează paradigme ale acesteia, în funcție de vremuri și de veacul care îi calcă pragul.

Din această pricină, a fi novăcean nu este doar o posibilitate de identificare fizică sau geografică elementară, ci de recunoaștere și validare ale unui mod de viață și tip de cultură unice în spațiul spiritual românesc.

Inaugurat pe 8 septembrie 2012, Muzeul Civilizației Montane a Gorjului de la Plopu/Rânca – proiect devenit realitate datorită Obștii Cerbul din Novaci și Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale – este depozitarul unui adevărat tezaur de istorie, cultură și civilizație pastorală specifice Gorjului.

Aflat la intrarea în Stațiunea Rânca, pe Transalpina – cea mai înaltă și frumoasă cale rutieră din România, Muzeul pare o construcție ivită dintre nori, fiind instituția culturală situată la cea mai mare altitudine din țară (circa 1600 m).

Programul de vizitare este în cursul weekend-ului. Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați vicepreședintele Obștii Cerbul - domnul Dârvăreanu Constantin - telefon: 0766 609 262.

Cauți cazare?

Localitate
Va rugăm introduceți data sosirii și data plecării și apăsați butonul pentru a găsi spații de cazare disponibile în perioada aleasă.
 Sosire 
 Plecare Localitate Număr persoane