Cei care au vizitat obiectivele turistice din zona submontană a Gorjului și vor să își reîncarce bateriile, pot merge în munții Novaciului, în Stațiunea Rânca, să se bucure de aer curat, păduri de brazi bătrâni, poieni întinse și peisaje spectaculoase. Rânca este o stațiune turistică în curs de dezvoltare, situată la 1.600 de metri altitudine, pe șoseaua Transalpina.

Dumitru Brezulescu a fost cel care și-a dorit o stațiune montană la Rânca. În 1930, Banca Populară „Gilortul" din Novaci a pus în practică proiectul pentru crearea stațiunii. Pentru început au fost construite șase cabane cu câte cinci camere. Cu ajutorul primului ministru din acea perioadă, Gheorghe Tătărescu, în 1937 a fost dată în folosință cabana centrală. În perioada comunistă, la Rânca au mai fost construite trei cabane private.

În zilele noastre, suprafața ocupată de cabane, pensiuni și hoteluri se întinde de pe Muntele Plopu până la baza Vârfului Păpușa. Proprietarii își așteaptă clienții cu sute de locuri de cazare, în apropiere de pârtiile de schi și de obiectivele turistice.

Iarna, turiștii se pot da cu placa sau cu schiurile pe domeniul schiabil din Rânca. Pârtia din centrul stațiunii, M1, dotată în prezent cu teleschi, babyschi, tunuri de zăpadă și instalație nocturnă, este prima pârtie dată în folosință la sosirea iernii, fiind cea mai veche. Când stratul de zăpada este favorabil, sunt puse în funcțiune și alte pârtii deservite de teleschiuri, babyschiuri și telescaun. În sezonul cald, turiștii pot face drumeții pe munte, pe traseele turistice marcate, sau pot merge în parcul de aventură, pentru experiențe inedite. Cei ce regretă trecerea iernii și vor să mai simtă cum alunecă pe pârtie, pot merge pe pârtia M1, unde pot face summer tubing. În plus, în orice anotimp al anului pot fi închiriate ATV-uri pentru plimbări pe Transalpina.

Cele mai importante atracții turistice din Rânca sunt Muzeul Civilizației Montane și Biserica „Nașterea Maicii Domnului”, iar căsuțele cu suveniruri, mâncare și produse tradiționale se găsesc în apropierea  celor mai importante și vizitate locuri.

Cauți cazare?

Localitate
Va rugăm introduceți data sosirii și data plecării și apăsați butonul pentru a găsi spații de cazare disponibile în perioada aleasă.
 Sosire 
 Plecare Localitate Număr persoane