TransaTravel.ro

Turism, cazare, localuri și divertisment Oltenia de sub munte.

La Novaci

Novaci, baza tradiției din zona pastorală a Olteniei

Novaci, baza tradiției din zona pastorală a Olteniei

Cu gândul la Novaci se duc mulți români care aud despre zona pastorală a Olteniei. Aici, la poalele Masivului Parâng, de unde Transalpina pleacă spre munți, ciobanii veniți din Mărginimea Sibiului până în 1918 își duc traiul în liniște. Mai demult, când nu existau turismul şi exploatarea forestieră, novăcenii locuiau într-un loc ce putea fi numit cu uşurinţă o așezare uitată de lume. În zilele noastre, la Novaci vin din ce în ce mai mulți turiști pasionați de zone muntoase și de datini, tradiții și obiceiuri. Mulți dintre ei nu știu unde să privească mai repede și de care peisaj să se bucure mai mult.

Add a comment

Turiștii și localnicii din zona submontană a Gorjului sunt așteptați, în perioada 14-20 mai, la „Zilele Culturii Novăcene”. Săptămâna culturală de la Novaci debutează anul acesta cu Festivalul de Teatru „Sabin Popescu” și, ca de fiecare dată, se încheie cu Festivalul Cântecului și Portului Ciobănesc „Urcatul oilor la munte”.

Autoritățile județene și locale au stabilit programul și numărul manifestărilor: două festivaluri, un concert și o lansare de carte. Așadar, muzica, teatrul și poezia sunt cele trei domenii alese pentru zilele culturale. Cilclul de manifestări artistice precede festivalul de folclor pastoral „Urcatul oilor la munte”, care de mai bine de jumătate de secol se organizează în a treia duminică a lunii mai.

Add a comment
Nume eveniment
Data început
Data sfârșit
 
Vineri, 13 Iulie 2018
Duminică, 15 Iulie 2018
Vineri, 27 Iulie 2018
Sâmbătă, 28 Iulie 2018

Cauți cazare?

Localitate
Sosire 
 Plecare 

Număr de persoane