TransaTravel.ro

Turism, cazare, localuri și divertisment Oltenia de sub munte.

La Novaci

Novaci, baza tradiției din zona pastorală a Olteniei

Rockfest Transalpina de la Rânca va face munții să se cutremure, în acest sfârșit de săptămână. Pentru două zile de distracție continuă, organizatorii celei de-a doua ediții a festivalului au invitat unele dintre cele mai bune trupe de rock din România și din Republica Moldova, dar și artiști care nu am mai cântat până acum la Rânca.

Add a comment

La Baia de Fier se turează motoarele. Valea Galbenului va răsuna și anul acesta de muzică rock, pentru că motocicliști din toate colțurile țării și din străinătate își dau întâlnire la Slowride Transalpina Fest, pentru trei zile de distracție.

Parada moto, concursurile și expozițiile cu vânzare se află și anul acesta pe agenda evenimentului. Nu vor lipsi concertele de muzică rock și folk, susținute de formațiile Vița de Vie, Zdob și Zdub, Alex and the Fat Penguins, Zob, Aeon Blank, Bucium și de folkistul Tică Lumînare. Trupa care deschide prima zi de festival este Vița de Vie.

Festivalul se desfășoară între 13 și 15 iulie, pe Stadionul „Ion Teodorescu” din Baia de Fier. Biletele de intrare se pot achiziționa de pe www.ambilet.ro, iar locuri de cazare în Baia de Fier și în localitățile limitrofe găsiți pe platforma noastră, www.transatravel.ro .

Add a comment

Turiștii și localnicii din zona submontană a Gorjului sunt așteptați, în perioada 14-20 mai, la „Zilele Culturii Novăcene”. Săptămâna culturală de la Novaci debutează anul acesta cu Festivalul de Teatru „Sabin Popescu” și, ca de fiecare dată, se încheie cu Festivalul Cântecului și Portului Ciobănesc „Urcatul oilor la munte”.

Autoritățile județene și locale au stabilit programul și numărul manifestărilor: două festivaluri, un concert și o lansare de carte. Așadar, muzica, teatrul și poezia sunt cele trei domenii alese pentru zilele culturale. Cilclul de manifestări artistice precede festivalul de folclor pastoral „Urcatul oilor la munte”, care de mai bine de jumătate de secol se organizează în a treia duminică a lunii mai.

Add a comment

Cauți cazare?

Localitate
Va rugăm introduceți data sosirii și data plecării și apăsați butonul pentru a găsi spații de cazare disponibile în perioada aleasă.
 Sosire 
 Plecare Localitate Număr persoane