Cea mai înaltă șosea din țară, Transalpina, a fost redată circulației publice ieri, după ce o comisie de specialiști a mers pe munte pentru a verifica starea drumului. Noile reguli impuse de către reprezentanții Secției de Drumuri Naționale și de către autoritățile județene permit accesul doar în timpul zilei.

La fața locului, pentru redeschiderea sectorului de drum Rânca – Obârșia Lotrului s-au deplasat prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, și subprefectul județului Vâlcea, Aurora Gherghina.  „Totodată, o comisie mixtă, formată din reprezentanți ai Instituției Prefectului, Secției de Drumuri Naționale, Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratelor Județene de Jandarmi - Gorj și Vâlcea, dar și ai Salvamont Gorj s-au deplasat pe DN 67C – Transalpina, pentru a semna procesul verbal de verificare a viabilității drumului”, se arată într-un comunicat emis de Instituția Prefectului Județului Vâlcea.

Deși turiștii au în totalitate acces pe Transalpina, riscă să fie sancționați dacă se deplasează cu mai mult de 30 km/h, dacă masa autovehiculului depășește 3,5 tone sau dacă se deplasează pe șosea în intervalul orar 20:00 – 08:00, între Rânca și Obârșia Lotrului. În Gorj, pe porțiunea de drum Novaci – Rânca nu există restricții de circulație.

Deszăpezirea Transalpinei s-a încheiat cu succes încă de săptămâna trecută, dar până ieri au fost verificate marcajele rutiere și semnele de circulație. De asemenea, specialiștii s-au deplasat aproape zilnic pe munte, pentru a observa dacă au căzut cantități însemnate de piatră pe partea carosabilă. Șoferii care au riscat și s-au aventurat pe munte în ultimele zile, în perioada în care accesul era încă interzis, au fost amendați, iar unora dintre ei le-au fost reținute permisele de conducere.

Localitate
Sosire 
 Plecare 

Număr persoane