Transalpina - Dn 67C blank

DN 67C, Novaci, Gorj, 215300, Romania
Tel: +4 0253 466 553,
- Transalpina - Dn 67C DN 67C, Novaci, Gorj, 215300, Romania +4 0253 466 553
/ / / /

Transalpina | Drumul regelui | Dn 67C. Cea mai înaltă șosea din România

Cel mai înalt drum din țară pornește din Oltenia Submontană. Transalpina - DN 67C, cunoscută şi sub numele de Drumul Regelui, traversează Munții Parâng, Munții Cindrel, Munții Lotrului, Munții Șureanu, și face legătura între Oltenia și Transilvania. Șoseaua atinge în Pasul Urdele altitudinea de 2.145 m.

„Regele drumurilor” se întinde pe o distanță de 137 de kilometri, din Gorj (orașul Novaci), prin județele Vâlcea și Sibiu, până în Alba (orașul Sebeș). Fiind un drum alpin, este închis pe toată perioada de iarnă între Stațiunea Rânca și Obârșia Lotrului.

Transalpina poate fi considerat un obiectiv turistic în adevăratul sens al cuvântului, mai ales că în timpul parcurgerii șoselei puteți vedea Vârful Păpușa (2.136 m), Vârful Dengheru (2.084 m), Lacul Petrimanu, Vârful Urda (2.228 m), Vârful Micaia (2.170 m), Vârful Muntinu (2.062 m), Lacurile Muntinu, Râul Lotru, Lacul Gâlcescu (urmând traseele ce pornesc din Obârșia Lotrului sau din zona Muntelui Mohoru), Mânăstirea Obârșia Lotrului, Lacul Vidra, Mânăstirea Oașa, Lacul Oașa, Lacul Tău, sau puteți vizita Stațiunile Rânca (Rânca Ski Resort) și Voineasa (Transalpina Ski Resort). Urmând traseul de pe Valea Frumoasei, de pe Transalpina se poate ajunge în Stațiunea Păltiniș și în localitatea Rășinari din județul Sibiu.

Începuturile șoselei sunt încă neclare. Unele surse susţin că a fost construit prima dată de legiunile romane în timpul războaielor cu dacii, motiv pentru care pe hărţile de istorie este trecut sub denumirea „Coridorul IV Strategic Roman". Potrivit altor surse, şoseaua a fost construită şi pietruită de nemţi în timpul Primului Război Mondial, din raţiuni militare, însă a fost foarte puţin folosită. Transalpina a fost reconstruită în perioada interbelică şi dată în folosinţă în 1935, când a fost inaugurată de regele Carol al II-lea, motiv pentru care i se mai spune şi Drumul Regelui. Astăzi, drumul este modernizat aproape în toatalitate şi este accesibil tututor autovehiculelor cu greutatea de până la 7,5 tone, dar pentru a înțelege poziţia acestei străzi şi pentru a vă putea face un itinerariu, folosiți harta.

Peisajele pe care le veți vedea în munții noștri vă vor încânta privirea și suntem siguri că la sfârșitul călătoriei veți păstra un gând de reîntoarcere.

Evaluare: 0.0
Recenzii:0
qrcode

 

Nu există recenzii pentru această atracție încă.

Trebuie să fiți conectat(ă) pentru a posta o recenzie

Atracții în apropiere de Transalpina - Dn 67C pe o rază de 20 km

Lacul Gâlcescu

la aproximativ 3.72 km

Lacul Gâlcescu

Stațiunea Rânca

la aproximativ 4.78 km

Stațiunea Rânca

Muzeul Civilizației Montane

la aproximativ 8.01 km

Muzeul Civilizației Montane

Cheile Gilortului

la aproximativ 13.82 km

Cheile Gilortului

Cheile Olteţului

la aproximativ 18.09 km

Cheile Olteţului

Peștera Muierilor

la aproximativ 18.45 km

Peștera Muierilor

Crucea lui Ursache

la aproximativ 18.61 km

Crucea lui Ursache

Peștera Polovragi

la aproximativ 18.73 km

Peștera Polovragi

Novaci Gorj

la aproximativ 19.09 km

Novaci Gorj

Mănăstirea Icoana

la aproximativ 19.46 km

Mănăstirea Icoana

Mănăstirea Polovragi

la aproximativ 19.67 km

Mănăstirea Polovragi
 
Transat Travel℠