Transalpina (DN 67C), cunoscută şi sub numele de Drumul Regelui, traversează Munții Parâng, prin Stațiunea Rânca din Gorj, leagă Oltenia de Transilvania și este cea mai înaltă şosea din România atingând în Pasul Urdele altitudinea de 2145 m.

„Regele drumurilor” porneşte din Bengeşti-Ciocadia judeţul Gorj, comună aflată pe drumul național dintre Tg. Jiu şi Râmnicu Vâlcea (DN 67) la aproximativ 35 km de Tg. Jiu (Gorj), şi ajunge la Sebeş (Alba), traversând Munţii Parâng prin Orașul Novaci și Staţiunea Rânca. Este cel mai înalt drum național din ţară, mai sus chiar şi decât Transfăgăraşanul, în Pasul Urdele atingând altitudinea de 2145 m.

Peisajele pitorești pe care le străbate această șosea prin Munții Parâng vă vor încânta privirea și cu siguranță la săvărșirea călătoriei veți păstra gândul de a vă reîntorace.

Drumul este modernizat în toatalitate şi este accesibil pentru orice tip de autoturism. Pentru a vă ajuta cu poziţia acestei străzi şi pentru a vă putea face un itinerariu, mergeți pe Hartă.

Atenție ! Fiind un drum alpin este închis pe toată perioada de iarnă între Stațiunea Rânca și Obârșia Lotrului.

Scurt Istoric: Începuturile acestui drum sunt neclare. Unele surse susţin că a fost construit prima dată de legiunile romane în timpul războaielor cu dacii, motiv pentru care pe hărţile de istorie este trecut sub denumirea de "coridorul IV strategic roman".

Potrivit altor surse, şoseaua a fost construită şi pietruită de nemţi în timpul primului război mondial, din raţiuni militare, însă a fost foarte puţin folosită.

Transalpina a fost reconstruită în perioada interbelică şi dată în folosinţă în 1935, când a fost inaugurată de regele Carol al II-lea, motiv pentru care i se mai spune şi "Drumul Regelui"

Drumul a mai fost reabilitat în timpul celui de-al doilea război mondial, când nemţii aveau nevoie de această cale de acces din motive militare.

 

Nume eveniment
Data început
Data sfârșit
 
Sâmbătă, 19 Mai 2018
Duminică, 20 Mai 2018
Sâmbătă, 12 Mai 2018
Sâmbătă, 12 Mai 2018
Vineri, 13 Iulie 2018
Duminică, 15 Iulie 2018
Sâmbătă, 28 Aprilie 2018
Sâmbătă, 28 Aprilie 2018

Cauți cazare?

Localitate
Sosire 
 Plecare 

Număr de oaspeți

Articole Blog